1. Home
  2. Apartments

Lively and Creative Apartment Renovation Drives out the Mundane

Merging the old with the new and the rough with the polished, END THE ROC is an apartment renovation project in Barcelona that feels simply exceptional. Having already revamped other apartments in the same Spanish building, had enough experience in how to deal with the unique challenges that the makeover posed. Previous internal partitions were done away with and anything that was considered unnecessary and excessive was carefully removed even while keeping the original outline largely intact.

Revamped dark kitchen with plenty of lighting and tropical scenery next to it

Clever use of steel beams not only provides support to the old structure but also brought in another unique textural and visual element to the space. Exposed wooden beams on the ceiling and smart use of both black and wide backdrops paint a picture of curated elegance that also borrows diligently from the apartment’s past. It is the kitchen and dining room with a vivacious, tropical-themed backdrop and indoor plants that ends up becoming the heart of the rejuvenated apartment while a restored window in the bedroom brings in plenty of natural light.

With flooring, the original tiled parts were kept intact wherever possible and Portland cement flooring was used in all the other areas. The dark kitchen with smart storage area above it, an equally efficient contemporary bedroom and relaxing bedroom complete the transformation that is unquestionably one-of-a-kind. [Photography: ]

RELATED: Rustic Modern Attic Apartment Renovation Oozes Parisian Panache!

Smart structure above the kitchen offers ample storage space
Dining area and kitchen with a vibrant and colorful backdrop
Tropical scenery and greenery bring vibrancy to the kitchen
Original tiled flooring of the apartment combined with relaid modern floor
Space above the bathroom for storage

Some years after our first commissioned work at CASA ROC, followed by TWIN HOUSE, ROC CUBE and G-ROC, we carried out the final apartment renovation in the same property. The approach of our intervention at END THE ROC, as with those with others, revolved around the restoration and consolidation of the building’s original character. The space was split into the daytime area – in the noisier part of the house – with the bedroom to the rear.

RELATED: Breezy Revamp: Small Apartment in Barcelona Serves as a Relaxing Second Home

Renovated window brings plenty of natural light into the casual chic bedroom
Steel beams and exposed wooden beams inside the apartment give it textural contrast
END THE ROC Apartment Renovation in Barcelona
Contrast between light and dark elements creates a stunning modern apartment
Dark kitchen cabinets and counters coupled with lighter wood tones
Polished contemporary bathroom in black and white
Refined and space-savvy contemporary bathroom in black with natural lighting

Liked the story? Share it with friends.

What do you think?

Автополив газонов

https://www.farm-pump-ua.com/

start-sport.com.ua/odezhda/tolstovki